کد خبر : 828
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۹:۳۹

ادعای جدید آژانس درباره فعالیت غنی‌ سازی ایران در نطنز

ادعای جدید آژانس درباره فعالیت غنی‌ سازی ایران در نطنز

رویداد۲۴  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدیدی مدعی شده ایران غنی‌سازی اورانیوم با دومین آبشار از سه آبشار سانتریفیوژی نسل ششم که اخیراً در نطنز نصب شده را آغاز کرده است. این نهاد بین‌المللی دو روز قبل آغاز غنی‌سازی اورانیوم در نخستین آبشار سانتریفیوژی را گزارش داده بود. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۱۲ مرداد ماه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

رویداد۲۴  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدیدی مدعی شده ایران غنی‌سازی اورانیوم با دومین آبشار از سه آبشار سانتریفیوژی نسل ششم که اخیراً در نطنز نصب شده را آغاز کرده است.

این نهاد بین‌المللی دو روز قبل آغاز غنی‌سازی اورانیوم در نخستین آبشار سانتریفیوژی را گزارش داده بود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۱۲ مرداد ماه گذشته در گزارشی به اعضای خود اعلام کرده بود که ایران فرایند نصب سه آبشار از سانتریفیوژهای IR-۶ در کارخانه غنی‌سازی سوخت نطنز را به اتمام رسانده است.

گزارش جدید آژانس اتمی در حالی تهیه شده که ایران در حال بررسی متن ارائه‌شده از سوی اتحادیه اروپا در خصوص توافق مربوط به اجرای کامل برجام است. ایران یک بار نظراتش در خصوص این توافق را از طریق اتحادیه اروپا در اختیار آمریکا قرار داده و آمریکا هم نکاتش در خصوص آن را مرقوم کرده است.

در گزارش جدید آژانس اتمی تصریح شده ایران از آبشار متشکل از ۱۷۴ دستگاه سانتریفیوژ برای غنی‌سازی اورانیوم تا ۵ درصد استفاده می‌کند.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.


بیشتربخوانید: کمالوندی: خواسته‌های آژانس از ایران، زیاده‌خواهانه است


ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران چند هفته پیش در شهر وین برگزار شد. برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله‌ای در روزنامه فایننشال‌تایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای به‌روزشده‌ای در خصوص رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران روز ۲۴ مرداد اعلام کرد پاسخ و ملاحظات خود در خصوص پیشنهادات اتحادیه اروپا را ارائه داده است. آمریکا نیز پاسخ خودش را به این متن داده است. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ ایران و آمریکا، هر دو را «معقول» توصیف کرده است.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.