هر چند مسوولان دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی در کهگیلویه و بویراحمد با شتاب بخشی به اجرا و تکمیل طرح های بخش های مختلف چون آب ، جاده سازی،آموزشی،بهداشت و درمان، کشاورزی،ورزش و سایر بخش ها در طول یک سال گذشته اقدام های زیادی برای توسعه این استان انجام داده اند اما احداث کارخانه بازیافت زباله و برنامه ریزی برای ساخت زائرسرای مردم این استان در مشهد مقدس حلاوت بیشتری برای مردم این دیار داشته است.
تلاش برای تحقق وعده چند ساله دولت پیش در زمینه ساخت کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج و احداث زائرسرای مختص مردم کهگیلویه و بویراحمد و اختصاص اعتبار برای رفع نواقص ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج از اقدام های دولت سیزدهم بوده که مردم این استان را امیدوار کرده است.
کارخانه بازیافت
ساخت کارخانه بازیافت به عنوان یکی از نیازهای اساسی شهر یاسوج همواره در دهه های اخیر از خواسته های شهروندان به ویژه کنشگران محیط زیست و متولیان حوزه سلامت بوده است.
صاحب نظران با اشاره به اینکه پیشگیری از پراکنده شدن زباله ها، کاهش حجم زباله ها با بازیافت و جلوگیری از نفوذ شیرابه آنان به آب های زیرزمینی از مزایای اجرای این طرح است از مسوولان می خواستند تا برای ساخت کارخانه بازیافت تلاش بیشتری کنند.
کارشناسان محیط زیست با بیان اینکه دوپشته دشتروم به عنوان یکی از ییلاق های خوش آب و هوای شهرستان بویراحمد است که دهه ۷۰ به صورت موقت برای دفن زباله های شهر یاسوج انتخاب شده را به منظرگاهی زشت و تهدید کننده سلامت تبدیل کرده ایجاد این کارخانه را به عنوان یکی از اساسی ترین نیاز مردم مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح می کردند.
اما هفته جاری پس از حدود ۲۵ سال انتظار و به مناسبت هفته دولت فاز نخست کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج درآئینی با حضور وزیر کشور، استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان کشوری و استانی به بهره برداری رسید.
احمد وحیدی وزیر کشور در حاشیه این آئین اظهار داشت: امروز مرحله تفکیک کارخانه بازیافت در یاسوج راه اندازی شد و با کمکی که خواهد شد، مراحل بعدی تکمیل این کارخانه اجرا می شود.
وی تصریح کرد: این کارخانه برای یک ظرفیت ۴۰۰ تنی زباله در روز راه اندازی شده است.
نستهن مقدم شهردار یاسوج نیز در خصوص این طرح گفت: کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج در شهرستان بویراحمد افتتاح و خواسته و دغدغه دیرینه مردم کهگیلویه و بویراحمد امروز تحقق یافته است.
مقدم ابراز داشت: با این اقدام، شعار زمین را پاک نگه داریم از هرگونه آلودگی و زباله، به حقیقت پیوست.
وی بیان کرد: این کارخانه می تواند نقش مهمی در ارتقای سلامت و بهداشت، رعایت ملاحظات زیست و حفظ طبیعت محیطی داشته باشد.
شهردار یاسوج با یادآوری اینکه جذب سرمایه گذار حتی در طرح های کوچک زودبازده تجاری هم در شهرهای متوسط و کوچک سخت است تاکید کرد: با پیگیری های صورت گرفته یک سرمایه گذار جوان بومی در این زمینه جذب شد.
مقدم تاکید کرد: عملیات تملک زمین،شروع عملیات اجرایی، ایجاد سوله و نصب و به کارگیری تکنولوژی این کارخانه در بازه زمانی ۲ ساله انجام گرفته است.
شهردار یاسوج تصریح کرد: برای احداث فاز دوم زیرساخت ها مهیا شده است و امید است با تعامل مسوولان ملی و استانی این طرح تکمیل شود.
وی افزود: در این صورت ادامه همکاری های لازم از سوی متولیان در بازه ۶ ماهه این طرح می تواند به طور کامل تکمیل شود.
مقدم ابراز داشت: همزمان با احداث فاز نخست کارخانه، عملیات اجرایی جاده دسترسی، برق، آب و گاز انجام شده البته آب کارخانه هنوز به شبکه پایدار وصل نشده است که در این خصوص نیازمند همکاری و کمک استانداری و فرمانداری برای اختصاص یک چاه آب هستیم.
وی تصریح کرد: در سایت این کارخانه بیش از ۲ هزار درخت کاشته شده که هیچگونه آلایندگی ایجاد نشود.
شهردار یاسوج ادامه داد: کارخانه بازیافت زباله ظرفیت ایجاد دوخط دارد که روزانه بیش از ۴۰۰ تن زباله را می تواند تفکیک کند و بازیافت و کمپوست را انجام دهد.
مقدم ابراز داشت: کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج در منطقه دو پشته دشتروم استانی است و این توان و ظرفیت را دارد که بتواند همه مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد را جمع آوری، بازیافت و پوشش دهد.
وی عنوان کرد: یکی از محاسن این کارخانه تفکیک از مبدا زباله، کاهش تولید زباله و حفاظت از منابع طبیعی از جمله جنگل، آب و مواد معدنی است.
شهردار یاسوج در خصوص اشتغالزایی در این کارخانه تصریح کرد: در پروسه بلند مدت این کارخانه اشتغالزایی بیش از ۱۰۰ نفر بصورت مستقیم دیده شده است و با اجرای طرح تفکیک از مبدا و محل های خرید زباله اشتغالزایی بیشتر از این تعداد خواهیم داشت.
مقدم بیان کرد: با بهره برداری از این شهر یاسوج، شهرستان بویراحمد و در نهایت استان کهگیلویه و بویراحمد پوشش داده می شود.
اعتبار برای برای ساخت زائرسرای شهروندان کهگیلویه و بویراحمد
سفر به مشهد مقدس و تشرف به حرم مطهر رضوی از آرزوهای هموطنان مسلمان در جای جای کشورمان است اما بالا بودن هزینه اقامت باعث شده که بسیاری از افراد نیازمند کمتر بتوانند این سفر زیارتی را انجام دهند به همین دلیل دولت در سال ۱۳۹۲ تصمیم گرفت تا یک زائرسرای متخص مردم این استان در مشهد مقدس احداث کند اما این مهم در مرحله تامین زمین باقی مانده بود.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت:۴۰ میلیارد تومان برای ساخت زائرسرای شهروندان این استان در شهر مشهد پیش بینی شده و عملیات اجرایی این طرح پیش از اربعین امسال آغاز می شود.
کیومرث حاجیزاده اظهار داشت: پنج میلیارد تومان از محل بودجه استانی، ۱۵ میلیاردتومان متمم بودجه سفر ریاست جمهوری و ۲۰ میلیارد تومان نیز از محل کمک های یک مجموعه خیر برای ساخت زائرسرای کهگیلویه و بویراحمد در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد:پارسال نیز یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای ساخت این زائرسرا اختصاص یافت که با این اعتبار آهن مورد نیاز احداث آن خریداری شد.
حاجی زاده تصریح کرد:چند سال پیش زمینی به مساحت ۹۶۲ مترمربع و زیربنای هشت هزار مترمربع در مشهد برای ساخت زائرسرا تحویل مسؤولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد شد.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این زائرسرا در ۱۳ طبقه طراحی شده و با داشتن ۳۰۰ تخت اقامتی ظرفیت خدمات رسانی به بیش از ۱۰ هزار نفر را دارد.
حاجی زاده تاکید کرد: زائرسرای مختص به استان کهگیلویه و بویراحمد در مشهد برای پذیرایی از اقشار مختلف این استان به ویژه افراد بی بضاعت احداث می شود.
اختصاص اعتبار برای رفع نواقص ورزشگاه ۱۵ هزار نفری
ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج که اردیبهشت سال ۹۴ با حضور جمعی از مسئولان و مقامات کشوری و استان کهگیلویه وبویراحمد به بهره برداری رسید ولی تاکنون به دلیل برخی مشکلات و کمبودها بهره برداری واقعی از آن صورت نگرفته یکی دیگر از مطالبات مردم این استان است که با پیش بینی اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری در مسیر تحقق قرار گرفته است.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ۱۵ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر رییس جمهور برای رفع نواقص ورزشگاه ۱۵ هزار نفری اختصاص یافته است که امیدواریم با جذب آرزوی دیرینه جوانان این دیار برای داشتن یک ورزشگاه بدون نقص فراهم شود.
عملیات اجرایی استادیوم این طرح به مساحت حدود ۲۳ هزار متر مربع سال ۸۶ آغاز شد،این استادیوم دارای ۱۰ خط ویژه دوومیدانی، جایگاه خبرنگاران و رختکن است اما نداشتن برخی زیرساخت ها مانند پارکینگ باعث گلایه مردم شده بود.
حاجی زاده با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۱۵طرح ورزشی در استان در دست اجراست که با تکمیل آن سرانه ورزش استان از ۹۰ سانتیمتر به یک متر می رسد آینده توسعه ورزش در استان را خوب ارزیابی کرد.
چشم انداز آینده
از آنجا که اختصاص اعتبار گام نخست برای ایجاد زیرساخت های شهری و روستایی است پیش بینی اعتبار از محل اعتبارات مصوبات سفر رییس جمهور امیدها را برای ادامه روند توسعه در استان ضروری تر کرده است.
استاندار کهگیلویه و بویر احمد گفت: تا پایان سال جاری از متمم سفر رئیس جمهور یک هزار میلیارد تومان به استان اختصاص داده میشود.
سیدعلی احمدزاده اظهار داشت: افزون بر یک هزار میلیارد تومان اصل سفر رئیس جمهور یک هزار میلیارد تومان از متمم سفر تا پایان سال جاری اختصاص و وعدههایی که در حوزه راهسازی، آبرسانی و سایر موارد به مردم دادیم را عملی خواهیم کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰