به گزارش ایرنا، احداث این سد یکی از دغدغه های مردم و مسئولان استان کهگیلویه وبویراحمد است که مزیت های فراوان برای مناطقی از این استان دارد و به گفته مدیرعامل آب منطقه ای استان هم اینک قدم در راه تکمیل مطالعات فنی نهاده و در لایحه بودجه دیده شده است.
یکی از افراد حاضر در این اجتماع گفت : توسعه منطقه در احداث سد و رونق کشاورزی بوده و مردم حق طبیعی خودشان را مطالبه میکنند انتظار می رود نهادهای مسئول به این مطالبه پاسخ بدهند.
وی تاکید کرد: مطالبه سد آبریز پیامدهای مثبتی از مهار سیلاب تا تقویت زیرساخت های کشاورزی منطقه دارد و در نهایت سرعت بخشی به روند اجرای طرح ضرورت ساکنان شهرستان کهگیلویه است .
یکی دیگر از آن ها گفت: مردم حق خودشان را احداث سد آبریز می دانند و آبریز نه یک مطالبه منطقه ای است و نه یک مطالبه سیاسیبلکه یک مطالبه عمومی و اجتماعی است و فراتر از جریان های سیاسی است.
وی ابراز داشت: در حال حاضر ما مردم کهگیلویه بزرگ زن و مرد، پیرو جوان، باسواد و بیسواد، کشاورز و غیرکشاورز مطالبه مان احداث سد آبریز است چرا که کهگیلویه طبق قانون ۳۵ درصد از رودخانه مارون حقابه دارد.
فرماندار کهگیلویه در پاسخ به خواسته این افراد اظهار داشت: در بودجه مصوب ۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق برای سد آبریز اعتبار گذاشته شده است و اعتبار دارد.
سید عبدالعزیز موسوی اصل افزود: اگر بحث سد از وزارت نیرو به سازمان مدیریت برود آنجا بلافاصله این کد و مجوز صادر خواهد شد و عملیات اجرایی سد آغاز می شود.
وی از مردم به خاطر دغدغه مندی و مطالبه شان قدردانی کرد و افزود: ما هم همراه شما هستیم و این مهم دغدغه همه شهرستان است.
وی تاکید کرد: سد آبریز اگر احداث شود تحول عظیمی در شهرستان به ویژه در بحث اشتغال ایجاد خواهد شد و بسیاری از معضلات اجتماعی کاهش پیدا می کنند.
رودخانه مارون که در زیر حوزه مارون جراحی در جریان است یکی از رودخانه های مهم جنوب کشور قلمداد می شود و تمام «آورد» این رودخانه از استان کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه می گیرد که براساس آنچه که مسئولان آب منطقه ای این استان می گویند معادل ۲ میلیارد مترمکعب در واقع آورد و روان آب را در طول سال در خود جای داده است.
این رودخانه در جنوب غربی ایران قرار گرفته و از ظرفیت های مهم استان کهگیلویه و بویراحمد و بخصوص شهرستان کهگیلویه بوده که سالهای زیادی است آب این رودخانه رونق کشاورزی استانهای پایین دست را شتاب بخشیده است.
حوالی مهرماه ۹۸ بود که رضا اردکانیان وزیر وقت نیرو تاکید کرد که عملیات احداث سد مارون ۲ معروف به آبریز با هدف انتقال آب به ۳۰هزار هکتار از زمین های تشنه شهرستان های کهگیلویه و چرام آغاز خواهد شد و دولت سابق مصمم به ساخت این طرح است.
اما آنگونه که انتظار می رفت کاری از پیش نرفت تا اینکه با روی کار آمدن دولت عدالت محور سیزدهم در همه حوزه ها به ویژه عدالت در توزیع آب گام های مثبتی برای اجرای این طرح توسعه محور برداشته شده و نور امید برای تکمیل آن در دل مردم استان روشن شده است.
دغدغه مردم شهرستان های کهگیلویه، لنده و چرام طی این سالها از مسئولان و بخصوص دولت سیزدهم با توجه به وجود دشت های وسیع و اراضی مستعد کشاورزی و ظرفیت های بالقوه در بخش های مختلف صنعتی و گردشگری احداث سد آبریز در بالادست رودخانه مارون است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰