کد خبر : 28460
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ - ۸:۲۰

رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی که در دوران ورزش حرفه ای پرفراز و نشیب بود و یک حاشیه بزرگ را هم پشت سرگذاشت، بدون هیچ سابقه مدیریتی روی صندلی ریاست نشست اما حمایت وزارت ورزش را دارد!

به گزارش خبرنگار مهر، مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی روز دوشنبه ۱۱ تیر برگزار شد و در حالی که مهران تیشه‌گران، احسان حدادی، هاشم خزایی، مصطفی زرین افضل، هاشم صیامی، ایرج عرب، روح الله عسگری، و عباسعلی مدیح هشت کاندیداهای ریاست فدراسیون بودند در نهایت احسان حدادی در رقابتی یک طرفه برای چهار سال آینده ریاست فدراسیون دوومیدانی را به عهده گرفت.

این انتخابات در شرایطی برگزار شد که فدراسیون دوومیدانی در یک سال و نیم اخیر با مشکلات مدیریتی فراوانی مواجه بود و حضور سرپرست‌های موقتی و نبود مسئولان کاربلد باعث شده بود مشکلات این رشته المپیکی چند برابر شود.

همه این موارد و شرایط موجود در این رشته «مادر» باعث شد مجمع انتخاباتی این فدراسیون از اهمیت بالایی برخورد باشد چرا که خانواده بزرگ دوومیدانی امیدوار بود اعضای مجمع با انتخاب یک فرد اصلح و کاربلد قرار است قدمی رو به جلو برای دوومیدانی ایران بردارند.

بدون تردید مدیر یک فدراسیون باید علاوه بر بیگانه نبودن با آن رشته؛ توان مدیریتی و قدرت اقتصادی بالایی داشته باشد تا بتواند امور یک فدراسیون المپیکی را به خوبی پیش ببرد ولی رای‌هایی که توسط اعضای مجمع به صندوق انداخته شد اهالی این رشته پرطرفدار را نه تنها به آینده امیدوار نکرد بلکه به نگرانی‌های بیشتر نیز دامن زد چرا که عمر حضور رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی در پست‌های مدیریتی تقریباً زیر صفر است.

احسان حدادی که با کسب ۴۰ رأی از اعضای مجمع به عنوان رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی انتخاب شد هر چند با دوومیدانی بیگانه نیست و اتفاقاً تنها مدال آور المپیکی این رشته به شمار می‌رود ولی با این حال او سابقه حضور در هیچ پست مدیریتی را ندارد. با این حال باید دید حدادی که یک مدیر جوان و پرانرژی است برای فدراسیون دوومیدانی چه خواهد کرد.

دلواپسی «مادر» به خاطر رئیس «خام»/ دوومیدانی سخت‌ترین پرتاب حدادی

قدمت دوومیدانی در ایران

ورزش دوومیدانی برای نخستین بار در ایران و در سال ۱۳۱۳ توسط رحمت الله ایزدپناه بنیان گذاری شد و درسال ۱۹۳۶ میلادی یک گروه ورزشی از ایران به المپیک برلین اعزام شد و در همین سال تهران به عضویت فدراسیون دوومیدانی آماتوری بین‌المللی درآمد. ریاست اولین دوره فدراسیون دوومیدانی کشورمان را نیز محمد ذوالفقاری از سال ۱۳۲۵ تا ۱۳۳۱ به عهده داشت.

پس از آن این رشته مادر کم کم جایگاه واقعی خود را در بین طرفدارانش پیدا کرد و در نهایت نیز در المپیک ۲۰۱۲ لندن اولین مدال ایران در دوومیدانی توسط احسان حدادی به دست آمد و او نایب قهرمان پرتاب دیسک شد.

در همه این سال‌ها فدراسیون دوومیدانی مدیران مختلفی را به خود دیده است که در بین آنها علی کفاشیان، افشین داوری، مجید کیهانی و هاشم صیامی از چهره‌های شناخته شده‌تری هستند. با این حال دوومیدانی ایران نتوانسته به ثبات برسد و ثمره حضور کاربلند مدت در این رشته مادر و پرمدال به چشم بیاید.

علی کفاشیان؛ قهرمانی که مؤثر واقع شد

کفاشیان دارای مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی و فوق لیسانس تجارت بین‌الملل از دانشگاه ماستریخت هلند است. از مهمترین پست‌های اجرایی او می‌توان به مدیریت اداره نظارت ارز بانک مرکزی، معاون ورزشی و امور فدراسیون‌های سازمان تربیت بدنی، دبیرکل کمیته ملی المپیک و ریاست در فدرسیون‌های دوومیدانی و فوتبال اشاره کرد. او از قهرمانان تیم ملی دوومیدانی در ۱۱۰ متر بامانع و ۴۰۰ متر بامانع کشور و رکورددار پیشین دوی ۱۱۰ متر با مانع ایران است.

دلواپسی «مادر» به خاطر رئیس «خام»/ دوومیدانی سخت‌ترین پرتاب حدادی
علی کفاشیان یکی از بهترین رؤسای فدراسیون دوومیدانی

مجید کیهانی؛ از صندلی بانک تا کرسی ریاست دوومیدانی

«مجید کیهانی رئیس فدراسیون دوومیدانی» این تنها اطلاعاتی است که از رئیس اسبق این رشته المپیکی موجود است. کیهانی رئیس فدراسیونی است که پیش از آن کارمند بانک بود. او از سال ۱۳۹۴ الی ۱۳۹۸ به عنوان رئیس وارد فدارسیون دوومیدانی شد. او نامی ناشناخته و کم سابقه برای اهالی دوومیدانی بود و شاید تا زمان حضورش در صندلی ریاست افرادی بودند که نامی از او نشنیده بودند. کیهانی که سال‌ها به عنوان کارشناس و تحلیل گر این رشته در رسانه فعالیت کرده بود، بدون کارنامه و سابقه مدیریتی روی یکی از صندلی‌های مهم و تأثیرگذار یک فدراسیون المپیکی نشست و روزهای پرتلاطمی را برای این رشته رقم زد.

دلواپسی «مادر» به خاطر رئیس «خام»/ دوومیدانی سخت‌ترین پرتاب حدادی
مجید کیهانی و احسان حدادی

هاشم صیامی؛ دبیری که به صندلی ریاست تکیه زد

فرد دیگری که در این سال‌ها به عنوان رئیس در فدراسیون دوومیدانی فعالیت کرده است هاشم صیامی است. او در ۲۰ مهر ۱۳۹۹ به‌عنوان رئیس فدراسیون دوومیدانی ایران انتخاب شد اما در ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ از سمت خود استعفا داد. صیامی پیش تر و قبل از انتخابش به عنوان رئیس فدراسیون سابقه دبیری در این رشته المپیکی را در کارنامه کاری خود داشت.

دلواپسی «مادر» به خاطر رئیس «خام»/ دوومیدانی سخت‌ترین پرتاب حدادی
هاشم صیامی با سابقه دبیر رئیس شد

افشین داوری؛ مدیری که از بدنه وزارت ورزش

افشین داوری نام شناخته شده در ورزش کشور است. او سابقه مدیریت در اداره کل تربیت بدنی خراسان را دارد و برای مدتی نیز به عنوان مدیرکل ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان مشغول به فعالیت بود. افشین داوری در فدراسیون‌های دوومیدانی، بوکس، والیبال، ناشنوایان و دوچرخه‌سواری سابقه ریاست یا سرپرستی را هم داشته است. به همین خاطر جزو افراد باتجربه ای بود که سکان دوومیدانی را در اختیار گرفت.

دلواپسی «مادر» به خاطر رئیس «خام»/ دوومیدانی سخت‌ترین پرتاب حدادی
افشین داوری یکی از رؤسای باتجربه دوومیدانی بود

نگرانی برای رئیس جوان و بی تجربه

اما احسان حدادی که دوره پرفراز و نشیبی را در دوران حرفه‌ای خود داشت بدون کمترین سابقه مدیریتی بر صندلی ریاست نشست. او که برای تأیید صلاحیتش ابهاماتی وجود داشت و یک بار نیز انتخابات فدراسیون برای رسیدن تأیید صلاحیت‌ها به تعویق افتاد با حمایت برخی نهادها و افراد توانست رئیس فدراسیون شود. رئیسی جوان اما بی تجربه که نگرانی‌ها برای موفقیت در این مسئولیت را بیشتر کرده است. با این حال اهالی دوومیدانی امیدوارند او بتواند از پس این مسئولیت برآید و بر گمانه زنی‌ها خط بطلان بکشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.