کد خبر : 16723
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۸:۲۱

سیاست نتانیاهو کشاندن جنگ فلسطین به جنگ ایران و آمریکا است/ مسئولین پدافند عامل و غیرعامل باید تغییر کنند

سیاست نتانیاهو کشاندن جنگ فلسطین به جنگ ایران و آمریکا است/ مسئولین پدافند عامل و غیرعامل باید تغییر کنند

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه کارشناس سیاست خارجی و رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با رویداد۲۴ با تحلیل حمله تروریستی کرمان گفت: بر اساس تجربه تاریخی می‌گویم در چنین شرایطی که تا این لحظه که با شما صحبت می‌کنم هیچ گروهی مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده نگرفته است ولی براساس تجربه

حشمت الله فلاحت پیشه

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه کارشناس سیاست خارجی و رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با رویداد۲۴ با تحلیل حمله تروریستی کرمان گفت: بر اساس تجربه تاریخی می‌گویم در چنین شرایطی که تا این لحظه که با شما صحبت می‌کنم هیچ گروهی مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده نگرفته است ولی براساس تجربه یک مثلث شوم تروریستی عامل اصلی جنایت شوم تروریستی کرمان است؛ ضلع اول دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا است. به طور معمول زمانی که در عمق استراتژیک ایران دچار تنگنا شوند، سعی می‌کنند بخشی از اقدامات ایضایی را به داخل ایران بکشانند لذا معتقدم جنایت تروریستی تا این حد بدون دخالت دستگاه‌های اطلاعای اسرائیل و آمریکا ممکن نبود. 

*‌ متاسفانه به طور معمول نقش مرموز سازمان اطلاعات محرمانه ارتش پاکستان که سابقه تبانی با تروریست‌ها را دارد، این فرضیه را جدی می‌کند. 

*‌ ضلع دوم مثلث به نظرم بقایای داعش است. به هرحال تاریخ اضمحلال داعش با اسم شهید سلیمانی رقم خورد و این کینه تاریخی شکل گرفت و به طور طبیعی شاخه خراسانی داعش در این قضیه حتما صاحب نقش است و حتما زمینه حضور این شاخه توسط دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل فراهم شده است. 

*‌ ضلع سوم این مثلث به اعتقاد من گروه‌های تروریستی رهنی مانند «جند السلام» هستند؛ که عمدتا برخلاف ادعایی که دارند هیچ ایدئولوژی رفتاری ندارند، بلکه طبق شرایط خاص به رهن دشمنان جمهوری اسلامی درمی آیند و اقداماتی را انجام می‌دهند. بدون شکلگیری این مثلث شوم، اقدام تروریستی در این حد، ممکن نبود. 

*‌ این حمله تروریستی منجر به انزجار عمومی ملت ایران شده است و مظلومیت مردم ایران را نشان می‌دهد. مردم ایران در مقابله با گروه‌های تکفیری و دشمنان جنایتکارشان از حقوق خودشان استفاده کردند و به هر حال ایرانیان در این زمینه با سوابق جنایت‌های تروریستی ناآشنا هم نیستند. 

*‌ موضوع بعدی بحث امکان پیشگیری از رویداد‌های این‌چنینی است. معتقدم شورای امنیت کشور و شورای تامین کرمان باید در این رابطه پاسخگو باشند. به هر حال کاملا مشخص بود امسال همزمان با جنگ غزه، برگزاری سالگرد شهید سلیمانی شرایط خاصی را دارد و طبیعتا هم استقبال زیادی می‌شد و باید پیش‌بینی می‌شد دشمنان عملیات‌های خرابکاری دارند اما متاسفانه در همان زمانی که مسئولان مربوطه در ایران درگیر تبلیغات شهید سلیمانی بودند، گروه‌های تروریستی به دنبال عملیات بودند؛ لذا می‌بینیم آن‌همه تبلیغات گسترده نتوانست امکانات صیانتی لازم را برای این مراسم آماده کند.

*‌ شورای امنیت کشور باید آمادگی لازم را برای این مراسم فراهم می‌کرد. زیرا این رویداد خاص یک استان نبود و بلکه بین المللی بود و شورای امنیت باید همه تدابیر لازم را می‌دید. وزیر کشور و رئیس شورای امنیت کشور باید حتما پاسخگو باشند. 

*‌ هرچند که مسئولان فعلی مسئولان چندسال قبل کرمان نیستند، اما در زمان خاکسپاری شهید سلیمانی اتفاقی رخ داد که منجر به جان باختن ده‌ها نفر از هم‌وطنانمان شد که ناشی از اهمال مسئولین کشور بود. همان زمان برخورد لازم صورت نگرفت. کرمان که به عنوان یکی از بزرگترین میراث‌های جنگ و حماسه ایران است، مسئولان این استان مخصوصا شورای تامین، برای میزبانی این میراث گرانبها، آمادگی لازم را فراهم نکردند. حداقل دستگاه‌های که وجود دارد، دستگاه‌هایی است که مسئولان می‌توانند قبل از آنکه مراسمی برگزار شود، مواد منفجره و تجهیزات خرابکاری را کشف و خنثی کنند. 

*‌ اولین خبر‌ها و مواضع که منتشر شد، مسئولین استان اعلام کردند که این انفجار‌ها خارج از گیت‌های بازرسی بوده است! درصورتی که همه مردم باید مورد صیانت قرار می‌گرفتند. انتظار عمومی این است که یک بار برای همیشه مسئولانی که در این زمینه کم‌کاری کرده‌اند مورد بازخواست قرار بگیرند، چه مسئولان استانی و چه مسئولان کشوری. 

*‌ درخصوص ارتباط این موضوع و دادگاه‌های سازمان مجاهدین باید بگویم که یکی از احتمالات ضلع سوم، باید در نظر گرفت. هرچند که من احتمال گروه‌های ایضایی شرق کشور را بیشتر می‌دانم. ولی به نظرم گروه‌های مختلفی هستند که سعی دارند با ناامن سازی ایران در واقع اعلام حضور کنند و قیمت خودشان را نزد دستگاه‌های امریکا و اسرائیل بالا ببرند. 

*‌ واقعیت این است که آنچه در کرمان رخ داد، تلفیقی از دو مظلومیت تاریخی در ایران بود. مظلومیت شهید سلیمانی و مظلومیت مردم ایران. به نظرم کسانی که به خون شهید سلیمانی توهین می‌کنند عِرق ملی ندارند. او سرباز وطن بود و طبق راهبرد امنیت ملی کشور اگر تهدیدهای امنیتی به ۴۰ کیلیومتری خاک ایران برسد، مسئولان امنیتی کشور موظف به جنگ با آن تهدید هستند. شروع جنگ حاج قاسم از اینجا بود. زمانی که داعش به ۴۰ کیلومتری مرز ایران در حاشیه مرز سومار رسید، در آنجا حاج قاسم و سایر افراد ورود کردند و اولین بمبماران‌ها هم توسط هواپیما‌های ارتش ایران صورت گرفت. کسانی که در جنگ با داعش شهید شدند، سربازان وطن بودند. من در جنگ آن‌ها را ملاقات کردم که چگونه در غربت از کشور دفاع می‌کردند. نباید جایگاه دفاع این شهیدان و بازماندگان آن‌ها را در حد دفاع برخی از مقامات سیاسی دیگر کشور‌ها کاهش دهیم. 

*‌ زمانی که رئیس کمیسیون امنیت ملی بودم، هر اتفاقی که رخ می‌داد، بالافاصله سر صحنه حاضر بودم. در طول یکسال دوبار به سیستان رفتم، به اهواز و مرز‌ها رفتم و همه این‌ها در راستای یک وظیفه نظارتی بود و بار‌ها مسائلی را مکتوب کردم، ولی توجه خاصی نشد. اگر بازخواست مناسبی از مسئولان مربوطه صورت نگیرد، تروریست‌ها نسبت به امنیت ملی ایران گستاخ‌تر خواهند شد. 

*‌ همیشه گفته‌ام که سیاست اصلی نتانیاهو کشاندن جنگ فلسطین به جنگی میان ایران و آمریکا است. ولی این موضوع را تحت عنوان موضوع انتقام از ایران و عمق استراتژیک ایران می‌بینم. 

*‌ طبق منشور ملل متحد، اگر حتی کشور‌های همسایه در پیگیرد تروریست‌ها، همکاری لازم را انجام ندهند، جمهوری اسلامی میتواند تروریست‌ها را مورد پیگیرد و مجازات قرار دهد. در طول تاریخ هم همواره تروریست‌هایی که چنین جنایت‌هایی انجام دادند، حتی بعد از چند دهه مجازات شدند و من معتقدم مجازات عامل جنایت کرمان هم صورت خواهد گرفت. 

*‌ معقتدم با کشف و خنثی می‌شد از این جنایت پیشگیری کرد. ولی با این وجود خون مردم کرمان باعث هوشیاری بیشتر نیرو‌های امنیتی و مسئولان کشور می‌شود. اما یک واقیعتی وجود دارد و آنهم این که باید بپذیریم هم در حوزه پدافند عامل و غیرعامل اگر کسانی ضعیف عمل کردند، نباید تا همیشه مسئول بمانند، بلکه باید افراد دیگری با روحیه و انگیزه بیشتر در این حوزه حضور داشته باشند. به هر حال هرچند که زخم اقدام تروریستی کرمان زخم جانسوزی برای مردم ایران است، ولی زخم‌های فراگیرتری مانند اقداماتی که علیه پمپ بنزین‌ها و هک‌های مختلف صورت میگیرد، نشان می‌دهد ایران در حوزه پدافند عامل و غیرعامل نیازمند یک بازنگری جدی است و مقابله مقتدرانه و توام با مقابله به مثل است.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.