کد خبر : 16001
تاریخ انتشار : جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ - ۱:۱۰

وزارت خزانه داری آمریکا: یک فرد و سه نهاد را که مسئول تسهیل جریان کمک‌های مالی ایران به نیرو‌های یمن هستند تحریم کردیم

وزارت خزانه داری آمریکا: یک فرد و سه نهاد را که مسئول تسهیل جریان کمک‌های مالی ایران به نیرو‌های یمن هستند تحریم کردیم

رویداد۲۴ به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه (به وقت محلی) یک فرد و سه نهاد را که به ادعای آن مسئول تسهیل جریان کمک‌های مالی ایران به نیرو‌های حوثی (انصارالله) و فعالیت‌های بی ثبات کننده آن‌ها هستند تحریم کرد. در میان

تحریم های آمریکا

رویداد۲۴ به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه (به وقت محلی) یک فرد و سه نهاد را که به ادعای آن مسئول تسهیل جریان کمک‌های مالی ایران به نیرو‌های حوثی (انصارالله) و فعالیت‌های بی ثبات کننده آن‌ها هستند تحریم کرد. در میان کسانی که امروز تحریم شده اند، رئیس انجمن مبادلات ارز در صنعا و سه صرافی در یمن و ترکیه وجود دارند.

وزارت خزانه داری آمریکا افزود: این افراد و صرافی‌ها به دستور سعید الجمال که از سوی آمریکا تحریم شده و وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است، انتقال میلیون‌ها دلار به حوثی‌ها را تسهیل کرده‌اند.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: «اقدام امروز بر عزم ما برای محدود کردن جریان غیرقانونی منابع مالی به حوثی‌ها تأکید می‌کند. این گروه همچنان به حملات خطرناک علیه کشتیرانی بین‌المللی ادامه می‌دهند و خطر بی‌ثباتی بیشتر منطقه را افزایش می‌دهند. آمریکا به همراه با متحدان و شرکای خود، به هدف قرار دادن شبکه‌های تسهیل‌کننده کلیدی که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده حوثی‌ها و حامیان آن‌ها در ایران را ممکن می‌سازد، ادامه خواهند داد.»

در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: «حملات مستمر حوثی‌ها علیه کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ و خلیج عدن به شدت جریان آزاد تجارت در منطقه را محدود کرده و نقض آشکار قوانین بین المللی است. از ماه اکتبر، حوثی‌ها با بی‌احتیاطی و با استفاده از موشک‌های متعدد و پهپاد به کشتی‌های تجاری در حال عبور از نزدیکی خط ساحلی یمن حمله کرده‌اند.»

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروه‌های مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیرو‌های یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

نیرو‌های دریایی یمن نیز هشدار داده اند که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در پی حملات نیرو‌های مسلح یمنی اعلام کرد یک ائتلاف برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریای سرخ تشکیل شده است، ائتلافی که علاوه بر آمریکا، شامل انگلیس، فرانسه، ایتالیا، دانمارک و کانادا نیز می‌شود.

وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد که تشدید تنش از سوی جنبش انصارالله یمن، جریان آزاد تجارت را تهدید و قوانین بین المللی را نقض می‌کند. جو بایدن امیدوار بود که با راه‌اندازی یک نیروی دریایی جدید، پاسخ بین‌المللی محکمی به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های دریایی در دریای سرخ بدهد، اما یک هفته پس از راه‌اندازی آن، گروهی از متحدان کنار کشیده‌اند.

جو بایدن امیدوار بود که با راه‌اندازی یک نیروی دریایی جدید، پاسخ بین‌المللی محکمی به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های دریایی در دریای سرخ بدهد، اما یک هفته پس از راه‌اندازی آن، گروهی از متحدان کنار کشیده‌اند.

ایتالیا و اسپانیا دو متحد اروپایی آمریکا که به‌عنوان مشارکت‌کنندگان در عملیات نگهبانی از دریای سرخ از آن‌ها نام برده شده است بیانیه‌هایی صادر کردند که براساس آن ظاهراً این کشور‌ها از ائتلاف دریایی بین‌المللی فاصله گرفته‌اند.

پنتاگون می‌گوید در نیروی ائتلافی دفاعی بیش از ۲۰ کشور شرکت دارند تا اطمینان حاصل شود که تجارت میلیارد‌ها دلاری کشتی‌ها در آب‌های دریای سرخ نزدیک یمن جریان داشته باشد، اما تقریباً نیمی از این کشور‌ها تاکنون نه به‌طور رسمی پیوستن خود به این گروه ضربت را اعلام کرده‌اند و نه خواهان پیوستن به آن شده‌اند. کمک‌های دیگر کشور‌ها به این ائتلاف می‌تواند از اعزام کشتی‌های جنگی تا صرفاً فرستادن یک فرمانده نظامی را در بر بگیرد.

بی‌میلی برخی از متحدان ایالات متحده آمریکا برای پیوستن با این تلاش‌ها تا حدی بازتاب‌دهنده شکاف‌های ایجاد شده بر اثر جنگ غزه است. در حالی که انتقاد‌های بین‌المللی نسبت به تهاجم اسرائیل به غزه افزایش یافته است، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پشتیبانی قاطع خود را از اسرائیل همچنان ادامه می‌دهد. وزارت بهداشت غزه می‌گوید تاکنون بیش از ۲۱ هزار فلسطینی در جریان این حملات کشته شده‌اند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.