کد خبر : 11163
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۵

وضعیت امیدبخش آب سد چمشیر به لحاظ میزان « ای سی» +تصاویر

وضعیت امیدبخش آب سد چمشیر به لحاظ میزان « ای سی» +تصاویر
بلندترین سد بتنی- غلتکی غرب آسیا (چمشیر) واقع در گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود حواشی زیاد این سازه بزرگ آبی در گرمترین ماه سال و هفت ماه پس از آبگیری وضعیت امیدبخشی به لحاظ میزان « ای سی» آب دارد.؛

به گزارش انتخاب فردا ، معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه «چمشیر» گچساران در جمع خبرنگاران گفت : به علت ذخیره ۵۰۰ میلیون متر مکعبی آب در سد « چمشیر» دبی آب رودخانه « زهره» در پایین دست سازه مرداد امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.

محمدرضا فاضل افزود: در حالی که دبی آب رودخانه « زهره» در گچساران هم اکنون ۱۴ متر مکعب بر ثانیه است مدت مشابه پارسال دبی این رودخانه در پایین دست سد ۶.۵ متر مکعب بر ثانیه ثبت شده بود.

وی بیان کرد: آزمایش‌های امروز کارشناسان از خروجی آب سد « چمشیر» گچساران، « ای سی» یک هزار و ۷۰۰ را نشان می دهد درحالی که این شاخص در مدت مشابه پارسال چهار هزار و ۵۰۰ بود.

کارشناسان حوزه آب کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه « ای سی» یک ویژگی کیفی در منابع آب های سطحی، زیرزمینی، قنات ها و غیره است تاکید می کنند برای کشاورزی انواع محصولات و گیاهان تا بالای سه هزار و ۵۰۰ هم مصرف می شود.

وی عنوان کرد: این نمره قبولی برای ۵۰۰میلیون متر مکعب آب موجود در سد « چمشیر» گچساران معادل یک پنجم ذخیره کامل این سد به دست آمده است.

فاضل ادامه داد: با افزایش حجم مخزن، این «ای سی» باز هم کاهش پیدا خواهد کرد و کیفیت آب آن بهتر خواهد شد و هیچ نگرانی درباره کیفیت آب سد « چمشیر» وجود ندارد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه « چمشیر» گچساران افزود: بدنه سد « چمشیر» از نوع بتن Rcc است که با هدف ذخیره و بهبود کیفیت آب و کنترل سیلاب ها بر روی رودخانه « زهره» ساخته شده است.

فاضل تصریح کرد: همچنین این سد پس از افتتاح نیروگاه سالیانه۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی تولید می کند.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه « چمشیر» گچساران با اشاره به اینکه آورده متوسط دراز مدت رودخانه « زهره» بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیون متر مکعب است تاکید کرد: ذخیره سیلاب ها و استفاده از آب ذخیره شده برای توسعه و بهبود فعالیت های کشاورزی در پایین دست سد از مهمترین ازمغان این سازه بزرگ است.

فاضل با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه با اخذ مجوز های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد تصریح کرد: سد مذکور پس از ۳۰سال دوران مطالعاتی و هشت سال اجرا به مرحله آبگیری رسید .

وی گفت: سد « چمشیر» بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) در ایران است که با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی و حجم ۲.۳ میلیارد مکعبی است.
در پایان به مناسبت روز خبرنگار خبرنگاران و اصحاب رسانه گچساران ازطرف معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه «چمشیر» گچساران تجلیل شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.